استاندارد ملی 15590
سال تصویب: 1397
رشته: کمیته ملی استاندارد خوراک و فرآورده های کشاورزی
موضوع:افزودنی های خوراکی مجاز- استاندارد عمومی برچسب زنی افزودنی های خوراکی جهت فروش
هدف
هدف از تدوین این استاندارد، تعیین الزامات عمومی مربوط به برچسب زنی مواد افزودنی خوراکی به منظور ارائه اطلاعات به مصرف کنندگان است.
دامنه کاربرد
این استاندارد در مورد برچسب گذاری افزودنی های خوراکی برای عرضه به مصرف کنندگان، به صورت عمده و خرده فروشی کاربرد دارد.
افزودنی مجاز (انگلیسی: Generally recognized as safe) یا بهاختصار «GRAS» اصطلاحی است که سازمان غذا و دارو آمریکا آنرا برای موادی بکار میبرد که افزودنش به غذا از نظر متخصصان، خطری برای سلامت انسان ندارد و در نتیجه از شرایط ذکرشده برای افزودنیهای خوراکی در «قانون فدرال غذا، دارو و مواد آرایشی» (FFDCA) مستثناست.
این اصطلاح نخستین بار در «اصلاحیهٔ قانون افزودنیهای غذایی سال ۱۹۵۸» بکار برده شد و تمامی افزودنیهای خوراکی که پس از این تاریخ تولید شدند، میبایست تحت بررسی و ارزیابیهای استاندارد قرار میگرفتند.