اکتبر 01 2019 0دیدگاه
غذای حلال - استاندارد ملی 15692

غذای حلال – الزامات پیاده سازی سیستم نقاط کنترل حلال در کشتارگاه دام- استاندارد ملی 15692

استاندارد ملی 15692
سال تصویب: 1397
رشته: کمیته ملی استاندارد حلال

موضوع:غذای حلال – الزامات پیاده سازی سیستم نقاط کنترل حلال در کشتارگاه دام

 

مقدمه

دین مبین اسلام بر تمامی جنبه های آدمی از ابعاد مادی و معنوی توجه داشته و برای زندگی سعادتمند بشری در هر یک از این عرصه‌ها دستورات و فرامین لازم را ارائه نموده است. از تعالیم و آموزه های دین اسلام که به کرات و در موقعیت های مختلف بر آن تاکید شده است، استفاده از غذای حلال و خودداری از مصرف غذاهای غیرحلال میباشد بر اساس متن صریح قرآن مجید ، متن احادیث و روایات خوردن غذا علاوه بر جسم ، سلامت روح و روان انسانی را نیز تحت تاثیر قرار داده و در نوع رفتار آدمی نقش تعیین کننده دارد. بنابراین رهنمودهای اسلام در رابطه با تغذیه ، نه تنها تضمین کننده سلامت جسم است بلکه سلامت روح را نیز تضمین می کند. از این رو تعیین معیار و شاخص های تشخیص غذای حلال از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. لذا در این راستا جهت شناسایی غذای حلال و غیرحلال به ویژه کشتار دام که موضوع اصلی تدوین این استاندارد می باشد، استاندارد «غذای حلال – الزامات پیاده سازی سیستم نقاط کنترل حلال در کشتارگاه دام» از نظر انطباق با ضوابط شرعی در کمیسیون حلال نظارت شرعی بر ذبح وصید حوزه نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی در تاریخ ۱۰ /2/ ۱۳۹۷ مورد بررسی و تصویب قرار گرفته است و در صورت تجدید نظر این استاندارد، نظر دفتر نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی اخذ خواهد شد.

 

هدف و دامنه کاربرد

هدف از تدوین این استاندارد ارائه اصول کلی برای تعیین کنترل های لازم مربوط به نقاط حلال و اجتناب از نقاط غیر حلال در کشتارگاههای دام می باشد. این استاندارد برای لاشه دام حلال گوشت حاصل از کشتار در کشتارگاه صنعتی به روش شرعی، کاربرد دارد.

 

mohsen-momayez

Write a Reply or Comment