استاندارد ملی 96
سال تصویب: 1397
رشته: کمیته ملی استاندارد خوراک و فرآورده های کشاورزی
موضوع: نخود- ويژگيها و روشهاي آزمون
هدف
هدف از تدوین این استاندارد، تعیین ویژگی ها، نمونه برداری، روشهای آزمون، بسته بندی و نشانه گذاری نخود است.
دامنه کاربرد
این استاندارد برای دانه رسیده و خشک گیاه نخود که به صورت بسته بندی عرضه شده و به صورت مستقیم مصرف انسان می رسد، کاربرد دارد.
این استاندارد برای موارد زیر کاربرد ندارد:
الف- برای نخودهایی با پوست رنگین که در تهیه لپه مصرف می شوند
ب) برای نخود مورد استفاده در تغذیه دام
پ)برای نخود فرآوری شده (مانند: نخود بو داده، نمک زده شده )
ت)برای نخود هایی که به صورت پوستکنده و یا لبه شده عرضه میشوند.