استاندارد ملی A1-14409
سال تصویب: 1397
رشته: کمیته ملی استاندارد خوراک و فرآورده های کشاورزی
موضوع: افزودنیهای خوراکی- عوامل براق کننده مجاز- فهرست و ویژگیها- اصلاحیه
هدف:
هدف از تدوین این اصلاحیه، اعمال اصلاحات به شرح زیر در متن استاندارد ملی ایران شماره 14409: سال ۱۳۹۰میباشد:
در جدول ۲ (فهرست عوامل براق کننده) ، ردیف ۱۹( شلاک ، رنگبری شده )حذف شود.
5 (ویژگی های عوامل براق کننده )،پاراگراف زیر جایگزین شود:
عوامل براق کننده خوراکی باید ازاجزاء حلال به دست آمده باشند و عاری از ترکیبات حرام ، حشرات و کلیه مشتقات آن ها و نیز مواد مستی آور به عنوان باقیمانده حلال باشند. همچنین نوع حلال به کار رفته در فرآیند تولید احکام و قوانین اسلام مغایرت داشته باشد. ویژگیهای عوامل براق کننده به شرح زیر می باشد.
5-19(شلاک رنگبری شده )،حذف شود.
۶ (نشانهگذاری)، زیر بند 6-14به شرح زیر اضافه شود:
6-14 در صورت استفاده از الکل در فرایند تولید، ذکرنوع الکل مصرفی الزامی است.