مرداد ۳۱ ۱۳۹۸ 0دیدگاه
ژلاتين مورد مصرف در صنايع غذايي- استاندارد ملی 3474

ژلاتين مورد مصرف در صنايع غذايي- ويژگي‌ها و روش‌هاي آزمون- استاندارد ملی ۳۴۷۴

استاندارد ملی 3474
سال تصویب: 1397
رشته: کمیته ملی استاندارد خوراک و فرآورده های کشاورزی
موضوع:ژلاتين مورد مصرف در صنايع غذايي- ويژگي‌ها و روش‌هاي آزمون

 

هدف

هدف از تدوین این استاندارد، تعیین ویژگی ها، نمونه برداری ، روش های آزمون ، بسته بندی و نشانه گذاری ژلاتین مورد مصرف در صنایع غذایی، می باشد.

در کشور جمهوری اسلامی ایران فقط ژلاتین حلال مورد استفاده قرار می گیرد.

دامنه کاربرد

این استاندارد ، درباره ژلاتین مورد مصرف در صنایع غذایی، کاربرد دارد.

نحوه استفاده از پودر ژلاتین

در یک کاسه ی مناسب و خشک باید مقداری پودر ژلاتین بپاشید و بعد کمی آب سرد روی آن بریزید. پس از این دوباره کمی پودر ژلاتین پاشیده و آب سرد بریزید. اگر پودر ژلاتین را یک مرتبه در کاسه بریزید و همه آب را روی پودر ژلاتین بریزید، پودر ژلاتین گلوله می شود. پس از آن که آب و پودر ژلاتین را روی هم ریختید آن را چند دقیقه کنار بگذارید تا اسفنجی شود. به صورت خاص توجه کنید که لایه آخر پودر ژلاتین باشد. بعد از اینکه ژلاتین اسفنجی شد، یک ظرف را به ارتفاع ۴ سانتی متر از آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید. ظرف ژلاتین را داخل آب قرارداده و اجازه دهید ژلاتین رقیق شود؛ در آخر آن را هم بزنید تا یک دست شود؛ و یا می توانید داخل مایکرویو با قدرت 900 گذاشته و هر 20 ثانیه هم بزنید تا ژلاتین شفاف شود .

روش دیگر برای رقیق کردن ژلاتین این است که هر قاشق چای خوری پودر ژلاتین را با یک قاشق چای‌خوری شکر و 3برابر مقدار ژلاتین  آب مخلوط کرده و مواد را هم بزنید و مانند روش قبلی آن را در ظرف آب و یا ماکرویو قرار دهید تا رقیق شود. در این روش شکر اجازه نمی دهد پودر ژله گلوله گلوله شود.

یک فرمول کلی برای مخلوط کردن پودر ژلاتین:

یک قاشق چایخوری پودر ژلاتین + یک قاشق چایخوری شکر + یک قاشق سوپ خوری  آب سرد.

یا یک قاشق سوپخوری پودر ژلاتین + یک قاشق سوپخوری شکر + یک چهارم پیمانه آب سرد.

mohsen-momayez

Write a Reply or Comment